Teacher Azni


Balqish...
teacher Azni nie, teacher awak kat little caliphs tau. jgn lupa plk. sblm cuti raya, teacher azni bgtau jumaat tu, last day die kat little caliphs sbb die nak pindah ikut husben kerja kat sabah.

hmm...sapa yang sedih bila dengar berita tu ? Balqish steady je..mommy la. ye laaa...teacher azni la yang ajar Balqish dari a, ba , ca sampai dah pandai baca buku cerita. dar qiraati 1 sampai dah nak abis qiraati 2. ajar Balqish lipat baju, cara bukak baju n mcm2 lagi.

so, sebab dapat tau last minutes, cari la sket souvenir tanda ingatan dan terima kasih dr kami sekeluarga. Harap2 teacher azni suke laaa.

masa nak balik tu salam la ngan teacher azni. Hati dh gundah gelana nie. boleh plk teacher azni cakap "puan, halalkan segalanya yea kalau saya ada termarah ke...terbuat apa2 ke kat Balqish". Oh..mommy dh sedia cengeng..harusla berderai air mata. masa nak balik teacher azni panggil lagi Balqish n peluk die. pergghhh..memang drama hindustan.mommy laaa.

ok kenapa saya nangis?
1. sebab saya tau...Balqish TAKKAN jumpa teacher Azni lagi sampai bila2. itula pertemuan terakhir.kecualila kalau ada miracle.

2. sedih sbb die org yang bertanggungjawab mengajar anak kita dr tak tau apa2,blur2 masuk sekolah sampai dah tau banyak benda skang nie.

3. saya sorg yg amat2 menghargai cikgu. sampai sekarang masih segar dlm ingatan guru2 yg banyak berjasa pada saya dari umur 6 tahun. dan guru tadika adalah guru yang paling mulia.

bila balik pura kencana.on the way dlm kereta Balqish menyanyi guna gitar die..."napa mommy menangis..mommy jgnla sedih2....mommy nak ikut teacher azni ke????" (sila nyanyi ikut rentak sendiri). hahaha..tergelak2 kami berdua. Balqish..Balqish...awak tak tau erti perpisahan lagi.nnt dh besar sket..awak paham laaa..



1 comments:

norziha said...

comelnye balqish....erm..x pe la jie....nanti dia akan paham.. :-)

Pages - Menu