Berholiday di caravan

Plan nak pegi seminggu sblm saya lahirkan arryan.. EDD sepatutnya 22mac. So tarikh utk g bercuti 27 april..main agak2 je...at least dh sebulan bersalin kalau arryan lahir ikut EDD. Sekali arryan keluar awal daaaa...alhamdulillah...sempatla saya abis pantang..memandangkan kalau tak abis pantang lg kenalah jaga mkn betul2. Ceh ceh ceh...time tu tetiba berpantang bersungguh.

Ok...perjalanan dr ncl ke tpt caravan lebih kurang 3 jam. Sbb tpt tu adalah tepi laut so, kitorg tak lalu highway.ikut jln kampung..celah2 rumah org.

Seminggu sblm pegi kitorg dh sediakan menu.sbb yg pegi ada 3 family..so, kenalah sediakan menu betul2 agar memenuhi selera tekak semua org.

Orait..percutian caravan adalah sgt save budget sbb. Oleh masak dlm caravan tu. budak2 pun seronok je main sesama n kitorg pun ada buat bbq.so, dah perap makanan dr rumah..tinggal bawak ke sana n bakar.

Kos bergantung pada pemilihan caravan. Mcm kami pilih yg type silver ada 3 bilik ( silver - tak boleh bwk masuk pets) so, selamat la dr anjingan. Utk penginapan 4 hari 3 malam kosnya hanya GBP150 shj. Kongsi 3 family, so bayar GBP50 je.untung kan. Bahan mentah kitorg dh beli siap2. Kos pun satu family GBP50 je.tp makan sampai puas laaaa...




Ok..kite layan gambar plk yea..






Ini adalah dlm caravan.luaskan living room die...dkt tepi2 tu bilik.ade 3 bilik + 1 toilet.





Dunia berteknologi..anak2 ngan mak bapak sama je...








Plan nk bbq petang first day...sekali masing2 sampai lewat + bwk potluck.do, bermacam2 jenis makanan.mcm nk kenduri pun ye jugak.last2 bbq hari ke-2. Sib baik start awal..ptg tu ujan lebatt...cuaca sgt sejuk hokeyyy.











Sahabat balqish di ncl.yg meriuhkan restoren nusantara ptg2 jumaat. Aidil.aina.balqish.







Inilah ahli rombongan dr kiri...family halim..kak afza, adli n aina. Kami n family baq..dayah n rayyan.








Lastly..our big family....ada gak gambar berempat.last day cuaca elok.panas..so arryan bolehla berpossing...





Conclusion : vacation yg best n happening. Relax n sekepala. Should be our yearly vacation kot mr darl n kalau relatives dr mesia dtg bolehla bawak berholiday di caravan. Eh..ada banyak tpt tau.so, boleh pilihla mana yg nk dituju. Next tpt adalah scotland, london + selatan england.


- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Dilston Rd,Newcastle upon Tyne,United Kingdom

1 comments:

..blindart.. said...

nape gambar kecik2? tak puas tgk...

Pages - Menu