Pantai lg

Biasala bila summer start la beach trip utk school balqish.
Cam biasa, parents kena ikut.
Pantai yg sama masa nursery dulu.cullercoats beach.

Gerak dr sekolah pkl 9.30am pastu trs g st james punya metro station.naik train beramai2 nak g pantai.budak2 enjoy la...mak bapak muka toya je sbb masing2 letih.dah la kena pack makanan, jalan lebih kurang 3km nak ke metro station tu.

Dari st james nak g cullercoats kena bayar adult £4.40. Pastu utk balqish £1.20 sebab dah lebih 5 tahun.itu return ticket.ok laaa.kalau tak, memang takde la nak naik metro punya train ni.

Sampai cullercoats (last station) trs la tukar2 baju.kelakar tgh keletah budak2 ni.ada yg berenang2 atas pasir. Temperature lebih kurang 15 degC.langsung takde matahari ye. Balqish main pasir je.nak ajak cecah kaki kat air pun takmo.





Arryan? Huh...ni jangan diajak.mula2 ajak cecah2 kaki je tetiba nak main air trs.terusla tukar uniform.hmmm...main la air puas2.sejuk ok.rasa dia cam masukkan kaki dalam air yg penuh ais.camtu la.kita ni pun kejap2 je celup2 kaki.arryan siap main kejar2 ombak.





sampai kaki dah biru baru la nak keluar dari air.tu pun bertarik.dah keluar dr air..sambung balik main pasir.





pastu lapar.makan nugget.tukarkan baju.makan.minum susu.tido.alhamdulillah...aman duniaku. Tinggal nak jaga  balqish je.ni senang.



Bila dh tengahari sket baru la mentari muncul.masa tu br kakak nak main ngan air.

Pkl 2pm camtu kitorg bertolak balik rumah.kepala masing2 penuh ngan pasir.balik.mandi.rehat.




Penat gilerr wokeh.

1 comments:

farah emily said...

How i want to contact you? Seronok baca entry lama yang mengandung masa belajar. Sbb nak tanya cara penjagaan semua. Cari your email, tapi tak jumpa :D boleh tak emailkan kepada saya? farahemily1@gmail.com

Pages - Menu