Low and high force


Weekend..masa utk menenangkan minda.

Plan A nak g lake district.sian we all x pernah sampai lg.padahal dekat je.nak g lake district kena masa yg sesuai.tak sejuk.ok laaa.tp skang ni dh start sejuk balik. Dh janji2 4 families nak g, family kak rokiah, erwan + sal, khairi +mar.siap prepare bbq bagai sekali tukar plan sbb kete we all cam tak berapa nak ok.takut plk nak bawak jauh2.

Plan B: jadi plk g lake district tp tumpang2 kereta.ok.start marinate kambing, masak chocolate cake.

Plan C: tukar plan sbb ada yg keje malam tu. takut2 kalau g lake district balik lewat plk.so g dekat2 plk.ok.last2 decided nak g durham waterfall.
Gerak 8am.

Pagi 8am, tunggu2 lagi 2 families x sampai2.k.rokiah dah sampai.rupa2nya kereta erwan rosak.last2 erwan n family yg menumpang kereta kitorg.

Perjalanan lebih kurang 1hr 40mins.sepanjang perjalanan, subhanallah, permandangan cantik sgt.betullah org kata durham ni cantik sgt. 




Waterfall kat durham ni ada high force n low force.disbbkan anak2 nak mandi, so we all pergi yg low force dulu sbb high force x sesuai nak mandi.

Sampai2 je dah rasa macam ala2 waterfall kat malaysia je.

Cantik waterfall nya.tp air punyela sejuk.mula2 semangat la main air pastu nangis sbb sejuk.hahahahaha.bapak2 start membbq.mak2 makan.



Nak dijadikan citer, ayam marinate tertinggal.mar la ni.yg ada kambing + nasi goreng + daging burger kambing je.ngap tu je laa.


Cantik.sesuai utk mandi.tp sejuk sgt.abis makan, kitorg kemas2 pastu gerak ke high force waterfall.tak jauh.dlm 15mins perjalanan naik kete sampaila.

Dkt high force parking kete kena bayar, nak masuk pn kena bayar.tak mahal dalam £1.50 sorg.

Tp sgtla worth it.subhanallah.cantik sgt2.lagi la terasa mcm kat malaysia.cume, takde org mandi manda je.




Kemain we all conquer lepak2 kat batu tepi tu.anak2 siap menyusu.

With my cheeky boy!



With my partner in crime!



Sahabat...

Ibu2 gagah...


With the kids ...


Pastu bapak2 naik tangga g atas.tgk punca high force waterfall tu.ni la permandangan dr atas sblm air tu jatuh.ngeri kan? Darling i ckp, angin kuat, kalau jatuh mmg abis laaa.


Ingat lps tu trs balik ke? No no.keluar dr situ, singgah gift shop pastu, g cari port utk bbq lagi.abiskan apa yg ada.ni kira dinner la plk.td tu lunch.


Instant bbq tinggal satu je lagi.guna apa yg ada.


Sementara tu anak2 ngap dulu.masing2 dah letih n lapar.angin makin kuat.sejuk gilerr.







Lepas makan, kemas2 pastu pulang ke sarang.kul 8pm sampai rumah semula.sakit2 badan, letih...tp seronok.suka waterfall.nak g lg! Nak g lagi, please!

2 comments:

Cindyrina Rina said...

serious!!! love the scenery...gorgeous!!!1

~Mami Little Hero~ said...

mulan

nmpk gaya kami pun kena gi jugak lake district nnt. lama dah x g waterfall.

Pages - Menu