kisah anak beranak

Ingat tak dulu selalu je citer yg Balqish rapat sangat ngan papa die.
kadang2 rasa mcm saya takde pun die OK...sedih tau...

tapi kuasa IBU itu adalah besar..
yela...syurga kan di bawah tapak kaki ibu...
dengan izin Allah jugak..
semakin besar Nur Balqish..semakin rapat die dengan saya.
jangan silap...

dengan papa masih bestfriend..BFF...
dengan papa...
teman main game angry bird...
teman layan citer kat TV...
teman breakfast pagi2...
teman mandi pagi2 sblm ke school...
teman makan bila kelaparan tengah malam (mummy xleh makan yea...diet!)
teman makan ice cream...
teman makan kicap
*papa kicap masin
*saya kicap manis (saya = Balqish)
teman tido malam sambil berpeluk-pelukan...
teman baci Iqra'
teman main masak2
teman main beskal...
teman main joget2...
teman main ball...
teman main lari2...
ooohhhh...dan mcm2 lagi...

mummy plk biasanya...
teman sidai baju +
teman basuhkan berak +
teman ikatkan rambut pagi2 sblm g school +
teman hantar g Kumon..
aikkkk..tu je???

xpela...banyak masa isteri di rumah menjalankan aktiviti memasak + mengemas + memasak lagi + tido...hahhaha... ( thanks darl sbb tolong jaga Balqish)...
mungkin sbb Balqish kurus dan tinggi sama dengan papa so, banyak aktiviti boleh buat sama2. Contohnya makan ice cream dan makan tengah malam.mummy x boleh okeh...no no no...

okeh...berbalik ke cerita asal
dulu sedih sbb rasa..ish,anak aku nie tak sayang kat aku ke...

tapi setiap hari, setiap saat,jika ada peluang je saya akan hug die n cakap
"Balqish..mummy sayang Balqish tau!!sayang Balqish sgt2"
pastu cium die bertalu2...
that is what i did ...

dan sekarang hasilnya..
ada je masa terluang..
dia akan datang pada saya...hug dan cium saya sambil cakap
"mummy, saya sayang mummy tau...sayang mummy sgt2"
saya akan jawab
"tahu...mummy pun sayang awak jugak"

sweet kannn?????

hmmm.....
saya selalu marah2 Balqish = mak2 kan suke membebel...
tp Balqish x suke...die akan cakap
"mummy...nape garang2...nape marah saya?"
dan biasanya die akan mcm nak pukul saya plk..
saya akan cakap "nape awak nak pukul mummy?awak dah tak syg kat mummy ke?"
dan saya akan terangkan kenapa saya marah = biasanye kesalahan die la kan...
dia akan menangis dan saya jugaklah yg kena hug dan pujuk die.

and now, kalau die buat salah je (contoh: tertumpahkan susu)
dia akan terus cakap
"mummy...saya sayang mummy tau!janganlah marah2 saya"

hahhaha...mmg terus tak jadi marah.

dan satu tabiat die..kalau die nak susu..jgnla buat dulu
"tunggu saya tau!" -Balqish ckp
sbb die nak colet susu tu utk dijilat..
alaaaa...bkn banyak pun..secolet je pun...
tp tu pun sanggup gak turun dr tingkat atas demi secolet susu...
anak...anak...

:: rintihan hati ::
setiap hari mummy doa "Ya Allah..kau terangkan lah hati Nur Balqish Qaisarah agar mudah menerima ilmu -Mu Ya Allah..Semoga Balqish menjadi anak yang Solehah dan menggembirakan mummy dan papa...amin"



4 comments:

linda dimin said...

SO SWEETTTTTTTTT!!!

shah said...

saya tak boleh hidup tanpa nur balqish.. :D

g_mulan said...

to linda : iyea..gule2 hati saya

to darl : yup..saya pun x boleh hidup tanpa Nur Balqish dan kamu!!=)

Khairayu said...

hihihiihii..sweet sgt...
its okay..lama2 die akan tau how much u love her..tapi yg tak tahan..dlm list ko tu..aik..tu je??
hehehehhe...

Pages - Menu