Debaran kali kedua

sepatutnya 'kawan baik' dah dtg hari jumaat lepas.
dah ada tanda2.ok..boleh mkn durian.yeaaahhhh...
kebetulan mak pergi kenduri kawen dekat keratong.
balik tu suruh mak singgah pura kencana n pesan jgn lupa bawak durian yea.
mak "nak durian berapa bijik?"
saya " tiga biji cukuplah"
mak " cukup ke?"
saya " hmm...kalau tak cukup, 5 bijik laaa"

alih2 mak sampai dengan seguni durian.ape lagi.kami berdua terusla melantak durian.tak hingat dunia.

hari ahad still lagi rasa mcm kenapa period nie tak macam biasa. tapi saya masih buat2 biasa.
sampai la mlm ahad tu rasa nak buat pregnancy test.cari2 rasa nya ada beli dua tahun lepas.rupanya dlm dashboard kereta. sekali dah expired..arghh cuba je la.

subuh2 lagi dah bangun n test.walaupun dah expired (nampak sngat dah berzaman beli tp tak guna2), nak tgk jugak result.

seminit, dua minit rasa mcm dah berjam2 tunggu.napa takde line langsung nie.confirm mmg dah expired benda nie.

selepas seketika...terus keluar dua line terus. terus dlm hati "Ya Allah..aku nie nak pergi sambung blaja.dh bersedia ke aku nak ada baby nie?"

terus kejut chinta hati tp die tak percaya sbb die cakap alat tu dah expired.chessss...

ok...pastu pagi tu plan nak beli tiket keretapi ke besut..ohhh,..saya kena pergi BTn rabu ni.nnt citer yea.

so, drive la ke kluang sambil pikir2...eh..kalo pregnant kena check cepat2 nie, nnt Btn die suruh lari camane plk. Ok...terus straight ke Klinik Jamaliah. sbb saya hanya percaya kat dr nie je bila first check up.dengan harapan, boleh mintak ubat kuatkan rahim.

sekali lagi...saya ke klinik seorang diri.

dan sekali lagi..selepas UPT dr jamaliah cakap "Tahniah yea.awak mengandung lagi"
saya "tula Dr..dah lama saya tunggu. DR, saya nak surat sbb rabu nie saya kena pergi BTN"
dr jamaliah " Btn utk apa?dekat mana?"
saya "oh..saya Btn di besut, terengganu.saya nak sambung belajar"
dr jamaliah " oh yeke. baby nie nak ikut awak jalan jauh la nie.ok..nnt saya tulis note. nak belajar kat mana?"
saya " insyaAllah..nak sambung belajar kat ** (hahaha..konon nak rahsiakan)"
dr jamaliah "ooohhhh(lagi besar oh Dr)...baby nie memang suka nak jalan jauh nie"
saya " boleh tak saya nak minta ubat kuatkan rahim mcm dr bagi kat saya masa 1st pregnancy saya dulu?"
dr jamaliah "saya tak boleh bagi.kalau ada masalah baru dtg semula.harap2 kandungan kali nie OK. jaga diri yea"

lepas tu terus happy n call cinta hati yang tak sabar2 menunggu kat ofis. call mak. sekali lagi ucapan Tahniah dr doktor tu hanya ditujukan pada saya seorang. Cinta hati asyik complain je.."tak pernah pun lagi Dr ucap tahniah kat abg tau".

ok..berbalik kepada cerita btn.Rabu nie saya akan gerak ke Besut. Naik sekali dengan staf dr utm. hanya saya dan ain dr sini. Doakan perjalanan selamat.

Mula2 rasa sedih nak tinggalkan Nur Balqish tapi nasib baik ada baby ikut..takdela mummy sorang2.ekkeke.

penerimaan Balqish?

mummy : Balqish, suka baby tak?
Balqish : suka
mummy : dlm perut mummy nie ada baby tau. tp baby kecik lagi.ingat tak mcm mummy pernah cerita kat awak dulu.mcmana awak hidup dlm perut mummy.
Balqish : Ingat.saya tau. saya tgk dlm TV.lama2 baby besar, perut mummy besar.pastu bila baby dah besar baru baby keluar kan?
mummy : iyea...tp nnt awak boleh jaga baby tak bila die dah keluar?
Balqish : ok..tp saya nak yang baby kecik je tau. Saya taknak baby yang sepah2 barang. Saya taknak baby yang suka conteng2 buku. (banyaknya syarat nak jadi adik die)
papa : ok..tp baby tu kecik. mana boleh marah2 baby.
Balqish : iya..takpe. nnt saya ajar baby tu.

ok..bersedialah wahai baby.kamu akan bakal dapat kakak yang rajin memantau, itu tak boleh..ini tak boleh..semuanya die yang betul.

kesimpulannya.I'm so happy!!!






1 comments:

norziha said...

jie...happy for you...alhamdulillah....

Pages - Menu