dah basi

hmmm...cuti cny kan dah lame berlalu...
tp hari nie br berkesempatan nk update blog..
hahaha...sbnrnya en.hubby baru beli celcom broadband...so,saya la yg tukang guna.
kekeke...

ok..
bermula disini,cny yg lepas my parents plan nak g jalan2 rumah kakak di sepang...
so kami pun join la sekali....
seperti biasa ahli rombongan terdiri daripada mak, abah, eppy, ima, en.hubby, balqish dan saya.
bergerak dari Parit Raja jam 8am (pg tak?)

kami jumpa di tol air hitam dan konvoi bersama2...

sblm sampai sepang, sempatlah singgah ke Nilai 3...wow!!!! baru jalan dua tiga kedai dah habis beratus2...so, memang jln 2, 3 kedai je la..hahaha
pastu trs g umah kakak di IPD Sepang (abg ipar adalah seorg bapak polisi...jadi tinggal di kuarters polis).

rehat2 lunch then ptg tu kitorng bergerak ke Bagan Lalang utk menikmati makan malam bersama en seeput.

dekat je dgn umah kakak sebenanrnya, tp disebabkan cuti (chinese nak makan besar), so...memang jammed giler jalan....masa yang diambil pun lama la di atas jalan raya.




ada budak sudah boringggg......




yeah...kereta yg bersusun2




sudah tiba...menikmati sunset..



Menu malam tu
:: siakap masak 3 rasa (2 ekor) ::
:: siakap masak masam2 manis (seekor) ::
:: kerang rebus ::
:: sotong goreng tepung ::
:: pepahat goreng berlada ::

dekat tepi2 tu ada jualan mcm bazar tu...seronokla utk cuci2 mata....






lepas makan kami berjalan2 di tepi pantai...ada kawasan utk berkhemah...mmg best.rugi plk tak bawak khemah..kalau tak bole tido situ je mlm tu...








dah lame tk bergamba berdua...=P


yeahhhh...memang seronok tau!!balik tido.
esoknya pagi2 bangu prepare makanan sbb nak g berkelah kat Teluk Kemang. Dulu selalu gak g Teluk kemang ngan famili...last pegi before ngandungkan Balqish...

this time lagi seronok sbb ahli keluarga dah bertambah...

kat Teluk Kemang, abah,abg yus, eppy, ima n en hubby naik banana boat...Nak naik jugak tp terpaksa lupekan hasrat..nnt laaaa...hahaha..kesian ima...fobia die naik banana boat.








lps tu, kami ke Kg Baru SiRusa, umah MIL...

tgk2 kambing ternakan...ayam ternakan...

pastu mak, abah eppy n ima gerak semula balik ke sepang....

dan kami meneruskan sisa2 cuti di PD.

oh tidak juga. Isninnya, kami ke Hospital Pediatrik (betul ke?) Kuala Lumpur...

utk tgk sofea batrisya (anak makusu) yg akan dibedah Rabu tu sbb masalah hempedu.kesian kan tgk kanak2 yg kurang sihat nie...

rasa sangat bersyukur punya anak yang sempurna dan sihat tubuh badan.Alhamdulillah n amin...

3 comments:

Anis Radzi said...

Syoknya rozi..cuti2 malaysia la ni..hehe..nak adventure lagi ape kata konvoi ke belah utara or pantai timur..heheh..

paij188 said...

ahhh.. cuti2 malaysia.. tak sabar tunggu july ni balik MALAYA dan jenjalan.

Morib tu tempat aku main kecik2 dulu, kampung atok kat Banting. best kan dapat jenjalan.

g_mulan said...

to anis : okeh nnt memang nak ke sblh pantai timur plk.tp bile ek?

to teefa: a'ahla...mak ko kan org banting. teefa..ko kenal fara kan (mase blaja kat UTM).die tu dua pupu aku laaa...baru lps dapat baby.btw, lame tak balik mesia nnt?

Pages - Menu