kerang goreng bersambal di sungai lurus

hahaha...ini pun citer zaman tok kadok
ok...
dipendekkan cerita...
di sungai lurus, senggarang Batu Pahat...ada kedai jual kerang goreng sambal.

sekali makan nak pegi lagi..
ok..camane nak g?
dr UTHM...ambik jalan hala ke Batu Pahat..pastu terus je.
pastu nampak signboard tulis Senggarang belok ke kiri...ikut jalan tu, terus je...dlm 20 minit,sampai hujung sekali (simpang tiga) belok kanan...terus je...sambil2 tu co-pilot sila tengok ke kiri,jgn berkelip2 mata. sampai nampak deretan kedai (batu), pastu ada kedai makan pastu ada pintu gerbang tulis (sungai Lurus)...tepi pintu gerbang tu ada replika kerang besar...belok ke kiri...dan jalan terus.
walaupun rasa mcm dah nak sesat...teruskan perjalanan dan akhirnya anda akan jumpa kedai makan tersebut...

sila pilih mana2 kedai tp kami biasanya pegi kedai yg pertama...


ini adalah gambar posing2 maut sblm makan...(maka perut tidak nampak buncit)...






TADAA....inilah kerang goreng sambal..sedap tau! biasanya kami makan dengan nasi goreng + ayam goreng





semua org sibuk makan kecuali seseorg tu...






sibuk tgk Upin Ipin...





datang laaaa.......

4 comments:

Anis Radzi said...

Ish rozi ni..suka betul tayang benda yg nyum2 ni.....huhu..kerang ada jual kat sini tapi mcm takut nak beli sebab mulut dia terkatup je, pastu kulit dia putih semcm..mcm kena rendam ngan clorox! tu yang tak berani nak beli..hahahhaha

g_mulan said...

to anis:
hahaha..bagusla.bersih kerang tu.xyah cuci2 lagi...hmm...bukan mulut kerang memang tertutup ke? bila dah masak baru mulut die terbukak.tah ek??

beeskul said...

sedapnyeeeeee kerang goreng tu...best nih kalau makan utk berbuka puasa...kedai tu sentiasa open ke ada off day...

NORIAH OTHMAN said...

Sy da pegi 2x..ari 1st cube kedai no1 esokny pulak cbe kedai no2..
Dua2 kedai terbaik..xtau nk pilih..
Btq tq ye share resepi..nk cube masak esk..mintak halal ye..

Pages - Menu