dunia lembab lagi....

perghh...bila tgk date entry kat blog, masa first time pegi wet world adalah 2 jan 2009...maknanya dah 2 tahun yang lalu..
cepatnya masa berlalu.
pastu ada pegi sekali lagi ngan marina n family...
hoooo..congrates marina for the new born..little Qayla.nnt aunti dtg jenguk k.

ok...

pergi kali ini bersempena reward kepada Nur Balqish....so mmgla wet world dah berubah.

mummy : Awak tau tak..papa ngan mummy bawak awak pergi wet world nie sbb awak good khalifah.awak berani pergi depan org ramai, nyanyi lagi little khalifah...baca buku.sebab awak berani tau!

Balqish : hah? saya warna-warni?wow!!saya warna-warni. *sambil mata bersinar-sinar

mummy : bukan warna warni laaa...berani.berani tu tak takut....

Balqish...Balqish....



ok..ok itu bukan gambar adik Balqish.dan bukan gambar terkini.itu gambar balqish 2 tahun yang lalu..eeeiiii..comelnya.pipi tembam.

dan ini gambar terkini...


cuba carik perbezaan antara gambar pertama dengan gambar kedua.

  • colour wall adalah sama
  • tinggi Balqish dah berbeza-sib baik balqish yg diri kat situ, kalau mummy mesti sama je ketinggian tu.
  • ok bawah 84cm masih free
  • tengok tu perbezaan ketara 85cm-135cm dulu rm8 je skang rm12, dah naik 4 ringgit.
  • dari 135cm sampaila tinggi pokok kelapa pun kena bayar rm15..dulu rm 10 je.wow!!naik rm5.


uweeekkk.saya sudah tinggi....saya nak kalahkan mummy




mula2 suh ambik gambar..malu konon!!







kite tengok perubahannya...

hmmm..rasanya dulu takde octopus kuning tu...tp skang dah ada octopus.pastutla harga tiket naik, nak bagi makan octopus rupenye.




ohhh..bukti kami telah membayar tiket. Bagi Rm50 baki dapat RM8 je. sib baik la umah dekat takyah bayar duit tol, minyak kete pun guna ciput je, takyah nak sewa hotel.jimat sket.





Hari gembira untuk awak...



dan lagi....



gembira lagiiii...







menunggu ombak yang rasanya akan ada sejam sekali kot. so, sehari adalah 12 kali agaknya ombak tu gerak...




sebab dah petang n tak ramai pengunjung...so, ada la foreigner yang dtg.cehhh..mcm pelancong je..padahal org vietnam yang keje kat kilang depan BPMALL tu..mcm la kitorg tak tau.kemain bergambar sakan.pakai seksi2 plk tu.ada sorg tu siap pakai stokin putih lagi.ko ingat ni ape???
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




dan akhir sekali..kami melawat gunung Merapi. Rasanya harga tiket naik sbb nak bantu mangsa merapi laaa..hehehe..ayu, ateng...bukan korg je dapat merasa g gunung merapi,kitorg pun dapat merasa jugak tau lava nya......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



hahaha...mula2 ingatkan pensil...(-_-')


4 comments:

Khairayu said...

woiii..merapi ape tu woii.. =P

..blindart.. said...

merapu tu namanya... hahahaha....

Ms.Rainna said...

aku gi wet world bp time cuti skola blan 12 aritu.. bole x aku ngelat soh is dukung arsyad siap2 sbb xnak ukur tinggi sbb aku rasa arsyad pon dah lebih 84cm.. mahal la nak bayar rm12 utk budak 3 tahun T_T

eh time ko pegi ni xramai org ye.. wahh kongker btol :P skang arsyad dh xtakut air cam dulu ;)

g_mulan said...

to ayu n ateng :ha ha ha..ok la tu.merapi ke merapu...

to ina : memang la mcm mahal kan?aku pegi dah petang.lepas solat asar.ramai yg dah balik.

Pages - Menu