Maafkan mummy sayang...

fuhhh,
dah lama rasanya tak mencoretkan apa2 kat sini...
dan coretan kali ini khas utk Nur Balqish...
apa yg mummy nak tulis nie adalah luahan hati mummy..
supaya Balqish boleh baca bila besar nnt.

ok...masa Balqish umur around 2 years ++ kat lutut kiri Balqish cam ada ruam kecik mcm ketuat.
mummy pandang remeh je..sbb rasa cam gatal2 biasa n boleh hilang.

sampaila baru2 ni bile atuk tegur bijik2 tu dah macam merebak.
haaaa...kelam kabut la mummy n papa g jumpa pakar.
mula2 jumpa pakar kanak2..die suh refer ke pakar kulit.
sbb nak cepat mummy n papa pegi klinik Surjit di Kluang...
Dr kat situ mmg pakar kulit n pakar kecantikan.
masa pegi tu petang so, suami die yang bg rawatan (husband die bkn pakar kulit)...tapi sbb die tgk kami nie dr B.Pahat, so, die call wife die suh dtg.

around 3.30pm...wife die pun dtg n terus cakap kena buat laser bagi hilangkan ketuat + akar2 die sekali.
dua tiga kali mummy tanye sakit tak Dr?
Dr tu jawab tak sakit laaa.mcm kena gigit semut je.
Balqish pun cool je.
Bila Dr suruh baring atas katil..Balqish baring jek.
then, Dr suruh papa pegang badan Balqish n ada 2 org pembantu pegang kaki Balqish.
Mummy masa tu rasa mcm nak pitam dah sbb takut.
Sumpah, mummy pun tak tau proses die mcm mane.
Bile die On laser je n terus tuju kat ketuat tu...Balqish punye menjerit Ya Allah...tuhan je yang tahu.
mummy dah kelam kabut.
nak dtg dekat takut.
tp mummy kesian sgt kat balqish.
Balqish jerit..sakit...sakit...
masa tu mummy rasa mcm dah nak nangis.
mummy cuba pegang tangan Balqish.
mummy tgk papa pun dah mcm tak keruan.
masa papa toleh belakang mummy nampak dari sipi2 laser tu bakar kulit Balqish.
Mummy bau hangit kulit dibakar.
Ya Allah...
rasanya proses tu berlaku dalam 5 minit tp mummy rasa mcm 50 jam.
mummy rasa mcm nak suruh Dr tu stop je.

Alhamdulillah..semuanya berakhir dengan selamat.
Tapi mummy tetap salahkan diri sendiri.
Cepat sangat buat keputusan sbb mummy ingat tak sakit.
mlm tu bile kawan papa dtg (agen insurance) n cakap boleh buat kat pantai/ putra barula mummy rasa menyesal.
tu laaa...lain kali tanye dulu.
apa guna bayar insurance tiap2 bulan kalau taknak guna bile memerlukan.

mummy minta maaf yea sayang.
mummy ingat benda tu remeh je.
Semoga anak mummy cepat sembuh yea.
mummy cuba lakukan yang terbaik...
tak sangka pulak jadi mcm nie.

tapi sekarang Balqish dah Ok kan.
mummy tau anak mummy kuat!!!

Salam maaf dari mummy.

1 comments:

LINDA said...

siannyer!xpelah...moga kesakitan tu berganti dgn kebaikan berpanjangan...:)

Pages - Menu