Makin mencabar

Rasa nak nangis.


Makin hari makin mencabar.

PhD life of course laaa. Kalau pikir2 mmg sampai takleh nak tido malam.

Ni pasal waktu solat.

Siang dah makin paaaaanjaaang.

Malam makin pendek.

Selalu jadi camni especially bila lepas habis period. Nak sesuaikan diri dengan waktu solat. Seminggu tido enak je. Lps tu, kelam kelibut la.

Memang ustaz ada mentioned, time2 mcm ni boleh je nak jama'kan solat.jamak ye bukan qasar.tp, macam tak best la. 

Contohnya semalam.
Lepas solat maghrib tu, buat2 sibuk, lipat baju, kemas rumah sementara nak tunggu isyak n masih pakai telekung.

Tp pukul 10.30pm tu rasa mcm mengantuk gile. Dalam 10.40pm tu baring2 je atas tilam dengan harapan alaaa lagi 15mins je lagi ni.

Takde maknanya.

Tertido terus.

Bangun2 dah pkl 3.00am. Ya Allah... Dah subuh.memang tak sempat nak solat isyak. Ya Allah ampuni aku.aku akui aku lalai.

So, yang subuh tu memang jaga betul sebab taknak terlepas.ko bangun kul 6am pun subuh dah takde.dah terang benderang dah kat luar tu.

Hopefully hari ni dapat jaga solat lg baik dari semalam.


Sapa yang tak abis ganti posa tu, cepat2 la ganti ye. Sib baik saya dah abiskan ganti masa winter dulu.legaaaa/

2 comments:

Masitah Abdullah said...

so better jamak kan, i pon mula2 x selesa nak jamak, tp lama kelamaan i ok,

good luck =)

g_mulan said...

aah dibolehkan jamak. tapi macam tak bestkan. kalau itu yang terbaik. islam itu mudah.

thanks masitah.

Pages - Menu