gemuk ke?

saya rasa saya sudah gemuk?
ramai cakap ....taklah..--> golongan X

ramai jugak yg cakap ...a'ah laaa...dah gemuk ---> Golongan Y

kesimpulannya:

golongan X saje je nak menjaga hati saya,manakala Golongan Y adalah bercakap benar...

sebab ape saya mengaku saya gemuk:
1. beberapa helai seluar mcm dah ketat
2. beberapa helai baju mcm dah sendat
3. Kalau pakai baju boleh nampak ada lemak berlebihan
4. Dah boleh imagine lg 10 thn en hubby n Balqish kurus dan tinggi, saya sorg2 je perempuan gemuk...
5. dan beberapa perkara lagi malu nak sebut kat sini

dulu, masa kat UTM,masa join palapes berat sekitar 47kg je....waaaaaa....

so, misi saya adalah (misi bermula semalam)- EN SUBSEVEN 7, sila take note!!!

1. Taknak makan nasi pabila malam menjelma(jgn sesekali pelawa saya makan)
2. Taknak makan benda merapu
3. Kurangkan makan fastfood...nie tak asyik2 KFC,McD....en hubby ngan Tomey boleh la...kurus.yg jadi makin gemuk mama....
4. Pagi2 dah taknak makan nasi goreng...makan NASI PUTIH shj...
5. Taknak makan ayam (tp tadi ambik gak sbb xde lauk lain)...
6. Nak bersenam
7. Nak BERENANG!!! -dulu sblm pandai berenang berat adalah sekitar 53kg....lepas blaja n pandai berenang, berat turun sekitar45-47kg.......ada tak swimming pool kat Batu Pahat nie...Bila Swimming Pool Pura Kencana nak siap nih....

ok...petang ini akan mula main2 volleyball (main2 sbb duduk tepi je sbb x reti)..pastu minggu nie ada training netball n game...
tp rasa cam malas nak turun petang nie...esok je la...kekeke

mesti kena KURUS! KURUS! KURUS! 40X( supaya makbul-mun yg ajar)

ptg nie nak timbang berat kat wellward (pasaraya di parit raja)...pastu lagi 2 minggu nak timbang lagi...tgk hasilnya...

6 comments:

Anis Radzi said...

Rozi..awk tak gemuk la. Serious, kalau nak tahu gemuk mcmane tengok biggest loser.Haaa..tu btul gemuk.hehe..Anyway, bagus kalau nak diet sbb nak jaga kesihatan and anis rasa elak makan nasi malam..tu yg penting. Breakfast heavy takpe, then lunch and petang just makan roti sandwich, biskut or buah..Sebelum pukul 9mlm rozi amikla dinner..hmm..mgkn just makan mihun sup or tomyam..tu pun dah sedap and kenyang..selamat mencuba..hehe

g_mulan said...

ok...mesti kena tengok hasilnya.dah dua hari tak makan malam nie...

paij188 said...

ko belum kategori gemuk la.. cume berat terlebih je.. tapi mengakuinye, memang terasa gemuk bile badan dah tak rase comfort. aku lg berat tau! ni tgh dalam misi nak trun kan lagi, atleast another 10lbs by end of june.

p.s. try ikut exercise ROSEMARY CONLEY. memang best tau!

Subseven7 said...

hahaha ptg td dah pau kami punya KFC.. dari subseven7 & balqish

g_mulan said...

ops ops...subseven.saya makan sket je ek.sanggup tu tgk je dua org kurus nie makan kfc...waaaaa

hasya_rmshy said...

sdh gemuk kah skrg??? dh berjaya trn lum??? chayok!!!

Pages - Menu