bye bye Malaysia

alhamdulillah..hari ini hari ke-2 kami di newcastle.
setelah melalui beberapa prosedur + liku2 + onak dan ranjau..akhirnya kami berjaya jugak utk terbang ke newcastle walaupun agak delay jgkla.tp Ok..sv pun cakap OK...

ok..nnt saya citer yea...macamane persediaan nak ke UK nie. dr segi nak apply visa.sbb tu yang paling penting n banyak pengalaman yang dpt dikutip.ishhh..belum blaja lagi..br nak fly.dah banyak pengalaman.

penerbangan adalah OK. naik emirates dari msia pkl 2am.mmg sengaja ambil flight tu sbb ada connecting kat dubai. kalau flight 2am, masa connecting tu x lama...dlm 3 hours je.sgt sesuai utk yg bawak anak kecil mcm kami nie.

Bawa Balqish mmg memudahkan segala urusan.lebih2 dengan saya yg pregnant.sumenya dapat priority.alhamdulillah....terima kasih Allah atas rezeki ini.

oh berbalik semula....ptg sabtu kami berkampung di IPD Sepang. bkn buat report...rumah kakak kat situ.pastu dlm pkl 11pm gerak ke KLIA. Family belah saya dari IPD Sepang, family Mr darl dr PD laaa....jumpa di KLIA.

hmmm...borak2, cium2 nangis2...bergerak la kami 3 beranak menuju ke gate berlepas C27. paling sedih adalah bila tgk abah. sedih sgt die nak bepisah dgn cucu kesayangan.yelaaa...tula sorg intan payung pengepoww duit die selama nie..mintak beli buku laaa..baju laa..beg laaa..mainan laaa...tapi nak berjaya kena berkorban kan. so, pada pagi ahad bertarikh 9.10.11...kami pun berangkatla. kena ingat tarikh keramat tu.

ni tiket dr M'sia (2am) - Dubai (4.30am) pastu Dubai (7.20am) - Newcastle (12.40pm). harga tiket? boleh tahan...sorg dewasa dlm rm 2.9K. Balqish je 2.2K. Makanan sedap.layanan hebat.





pastu pagi2 isnin..nak g mendaftar. sblm tu...layan jetlag kami sekeluarga. sampai newcastle kami di sambut oleh faisal n family + wak dean.thanks yea semua. sampai rumah faisal...borak2 then pkl 3.30pm kami sekelurga tido.penat punya psl.tup2 bangun pkl 2am. solat pastu masing2 lapar.pastu tido semula sampaila pagi.

pagi tu hazira dtg n tolong bawak saya g school utk pendaftaran. mr darl dgn Balqish pun ikut sekali. Balqish happy n saya pesan, Balqish kena belajar kat uni yg lagi hebat dr mummy tau!!
selesai pendaftaran kami jln2 tgk town.shopping2 sket pastu balik semula ke dilston road.



ptg..dilla (wife faisal) g school. faisal kerja..so kami bertiga jalan2 sampai ke hujung..carik kedai halal...ooohhh mmg semuanya ada.maggi pun ada.OK laaaa.....mcm malaysia jugak..
tgkla gambar bdk happy nie...



ini akan jadi bakal rumah kami.ptg nie baru nak jumpa landlord.sign agreement. alhamdulillah...dekat dengan kedai..klinik..bus stop.serba serbi indah laaaa.. sekurang2 nya orang kat msia happy dengar kami happy kat sini.




dan yg bestnya Balqish asyik makan je. yela..sejuk.bagus jgk.biar gemuk sket.tak lama lagi dah nak winter..kena simpan lemak dalam badan.



esok...nak g school sekejap pastu jln2 city centre. Hari Rabu baru jumpa SV. harap2 semuanya akan berjalan lancar..AMinnnnn....tolong doakan yea. semoga apa yang tercatat pada hari ini akan jadi kenangan utk masa depan...

3 comments:

ismi_nor said...

assalamualaikum jie,

selamat dah semua, kejap je kan lepas dpt VISA. VISA je segala yg susah + ATAS tu. Okay, selamat hidup di UK yang penuh ranjau, duri, onak + gembira pun banyak2. Ape2pun all the best. Nanti dah ada kenderaan, turun2lah bawah Exeter. Anytime nak turun let me know. Okay. Salam semua. Oh ya, blog akak bertukar lg, nanti ade ms akak story kt fb chat oke. kalo jie berminat nk singgah blog akak. give me ur ID (emel address).TQ.

Fairus Basir said...

rozy, so happy for you! brape lama kat sana? alhamdulillah, mogaselamat dan berjaya di sana ye. congrats for the pregnancy!

g_mulan said...

to k.ziha: ...harap2 semuanya akan berjalan seperti yg dirancang. amin.InsyaAllah..kalau ada rezeki, kita jumpa yea.

to teefa : InsyaAllah 3 years kat sini.harap2 mcm tu la. kalau extend lama lagi laa...thank you.doakan selamat bersalin berpantang.pantang sendiri nie tau.

Pages - Menu