malam yg sedih

semalam saya menangis.jgn tanya apa sebabnya. hanya perkara kecil.mungkin ibu mengandung nie jiwanya sensitif.seboleh mungkin nak jadi wanita tegar.tapi saya kalah.

bkn nak cerita pasal saya menangis tapi saya nak cerita pada anak dara saya nur balqish.
bila tgk saya menangis, die dtg dekat dgn saya

balqish : mommy..kenapa mommy menangis? (suara sgt lembut, memujuk)
-saya diam saje.

balqish : mommy..mommy rindu atuk dgn nenek dkt malaysia.
- sekali lagi saya diam, tak sampai hati, saya mengangguk.

tiba2 nur balqish pun berair air mata

balqish : sebenarnya..saya pun rindu dgn org2 kat malaysia. mommy jgnlah sedih2 yea.

wah..saya plk serba salah bila tgk balqish dah mula nak sedih.

balqish : mommy jgn sedih lagi tau sbb next month ada snow.nnt kita buat snowman sama2. mommy beli carrot tau.saya nak buat idung snowman.

huh...cukup pandai memujuk n menyusun kata2. sebab tu la, apa juga kehendak nur balqish susah utk saya halang sbb...die bkn anak kecil umur 4 tahun..dia mcm dah dewasa. die seolah2 rakan sebaya saya.sahabat saya.die boleh dgr luahan hati saya..cuba pujuk saya..ohhh..sayangnya dengan nur balqish qaisarah.

dan semoga malam tadi adalah tangisan terakhir di sini.amin.










3 comments:

ismi_nor said...

akak jua menitis air mata malam tadi..masih bengkak hingga kini dan bersambung lg di ofis..take care

g_mulan said...

kak ziha: something wrong ke kak?sampai tutup fb.kalau rasa nak kongsi kita sedia dgr =). jgn sedih2 yea.

Anis Radzi said...

rozi, sabar ye rozi..hidup kat perantauan ni kadang2 airmata jadi peneman..yang penting rozi kena kuat dan tabah. Jangan pendam perasaan sorang2, kongsi selalu dengan mr darl rozi k. Solehah sungguh balqish..Penawar suka dan duka..take care rozi.

Pages - Menu