mimpi


saya ni kan...
setiap kali nak mengandung mesti dapat mimpi.

masa hujung tahun 2006 mimpi ada sorg kawan ni bagi anak dia kat saya.masa tu kawan saya ni tgh pregnant. tp saya tak de la bgtau dia pun psl mimpi tu. lepas mimpi, sebulan pastu saya tau saya pregnant. kalau tak silap, anak kawan saya tu lahir feb 2007. baby girl.... sept 2009 balqish pun lahir...baby girl. nampak tak kebetulan disitu?

enam bulan before disahkan pregnant kali kedua saya mimpi org bagi saya anak. lagi sekali n kali ni baby boy. masa tu rasa maybe sebab saya terlalu nak anak sampai termimpi2. tunggu gak la mana la tau lepas sebulan mimpi tu saya pregnant, sekali tak pun. frust je.pastu tup2 pregnant. saya masih ingat mimpi tu.
before dtg sini, scan kat dr luckman, bila dia cakap "ok..confirm baby boy yea"...happy nya saya. ye laaa..dah ada anak pompuan, nak la pulak anak lelaki sorg.dah le susah nak pregnant. tp ingat lagi masa tu muka darling saya n balqish berubah. balqish sampai dalam kete duk merengek2 nak baby girl...nak baby girl. abis tu nak buat camane. balqish cakap " taknak baby boy, nnt dia campak2 toys saya, campak2 buku saya camane?" saya try pujuk balqish "alaaaa...balqish kan clever sister.nnt bgtau la adik, tak elok buat macam tu".... lama gak la nak bg dia terima yg adik dia boy. tp bila dah lahir ok je...sayang je balqish kat arryan.cuma part baling2 tu mmg jadi kenyataan laaaa..hahahahhaha.

daddy arryan plk? sbb dia kata baby girl senang sket nak jaga. mmg pun kot. balqish n arryan mcm langit n bumi. tapi seronok gak...arryan la penghibur kat rumah skang ni.mcm2 keletah. sanggup tak sanggup nak layan je la. tp darling saya puas hati la sbb 24 jam dapat jaga arryan. syok kan?

tapi, dia selalu cakap " anak ketiga kita harap2 girl laaa". satu lagi sebab adalah adik beradik darling saya sume boy.sorg je girl.

tapi...

tapi...

mlm td saya telah bermimpi.

senyum sorg2 lepas bangun dari bermimpi.

saya mimpi saya dikurniakan seorg anak....yea.bukan org bg yea. saya melahirkan seorg baby. baby boy!!! pastu ayah mertua saya cakap "kali ni ayah nak letak nama baby. ayah nak nama ashraf"....saya pun mcm ok kan je la.pastu saya cakap, nama arryan, arryan qusyairy...so , yg baby ni saya nak letak ashraf muiz la. hahahahhahaa...lawak kan?

lawak sebab skang ni tgh hot pasal ashraf muslim nak kawen lagi satu. pastu pagi td bukak gosip2 ada plk pasal afiq muiz derhaka kat mak dia. hahahahha...sampai masuk dlm mimpi dua nama tu.nasib baik la...nama seorg pemimpin tu tak masuk dlm mimpi.hahahahhaha.

so, td saya call mak, bgtau darling saya..get ready. saya dah dapat petanda ni.hahahhahaha...

2 comments:

~Mami Little Hero~ said...

bestnya mimpi gtu. sy ni pernah jgk mimpi dpt baby tapi x pulak ngandung di alam nyata. Gamaknya sebab teringin sangat kot. hehehe. Orang kata kalau mimpi dapat baby mksdnya nak dapat rezeki besar. Orang kataaaa.... :)

g_mulan said...

ni tgh berjaga2 la ni.sbb biasanya mimpi dapat baby tu petanda awal.hehehehe.tapi masa balqish n arryan mimpi org bagi anak,kali ni mimpi bersalin sendiri pulak.camane tu cik tukang tilik mimpi (MLH)?

Pages - Menu