kejayaan demi kejayaan


sebelum ke sini saya ada dua org sahabat baik. rakan sejawatan.
tempat mengadu nasib.
nangis sama2.
ketawa sama2.

saya ke uk.
sorg lagi baru je sambung belajar ke utm.
sorg lagi insyaAllah akan terbang ke japan tak lama lagi.
Alhamdulillah..semoga kejayaan milik kami. Permudahkan urusan kami Ya Allah.

ada juga seseorg ni.
orgnya humble sangat.
saya tak rapat dgn dia.
masa master dia sambung kat uk.
dia tak g jalan2 pun.elaun tu dia kumpul2 n bila balik malaysia, dia hantar parents g haji.
Ya Allah..sayu hati dengar.
dia adalah seorg lelaki.
utk phd dia taknak sambung di luar negara sebab dia cakap "takde apa kat oversea tu.sama je.dalam or luar negara"

yup. dia sambung Phd kat uni dlm negara. tp saya tak sure sbb apa permohonan dia tak diluluskan padahal dia dh start phd setengah tahun n dia kena gak g luar negara. masa tu saya ingat lagi, dia risau sbb adik dia sakit n parents dah tua.

hari ini..alhamdulillah.. dia dah pun bergelar DR.
tahniah. saya sangat terharu.
saya kagum dengan semangat dia.
saya kagum dengan sifat humble dia.

semoga Allah transfer semangat n sifat humble dia ke dalam diri saya.

*sorry yea masa tgh down ni saya amat2 perlukan perkara2 yg memotivasikan saya.bila kenang sume ni naik sikit semangat.

3 comments:

Mami Little Hero said...

Mulan,

Jangan cepat down ye. Sabar banyak2. Kuatkan semangat tu.

JEC Administration said...

rozi, apa jua perjlnn yg diharungi pasti ada saat gembira dan saat duka... setelah saat itu diharungi, pasti akan ada nikmat yang akan kita kecapi. Insyaallah, rozi akan terus tabah dan positif dlm mengharungi perjalanan ini dan mencapai kejayaan yg dihrpkan olh semua. Amin.

g_mulan said...

terima kasih farah and kak ina!
Doakan semuanya baik2 saja ye!!

Pages - Menu