suratan atau kebetulan


pepagi td dapat msg dari adik. mak abah dah kat maybank nak bank in duit.

masa tu kat uk kul 1am. terusla saya takleh tido.

tetiba adik msg lagi suh call. adik ckp takleh transfer duit lebih rm10K. ok. saya cakap takpe.akak ada duit kat sini. dapat transfer rm9K pun ok.

tak tido lagi.

tunggu.

kul 4am baru nak tertido.bangun pagi2 siap2kan balqish pas dah hantar balqish baru la call mak semula.dengan harapan..semua dah settle.

tiba- tiba.

mak ckp baru je balik dari bank.

server down. mak abah adik tunggu dari kul 9am sampai 3pm. tak ok2.last org bank tu suh mak balik n dtg semula esok pagi.

maybank server down?apekah?bank tu. seharian plk tu. logik tak?

bila darling saya balik kami borak2 pasal ni tetiba terkeluar ayat
"banyaknya halangan.tah2 memang ditakdirkan kita takleh balik beraya kat malaysia kot tahun ni"

tetiba takut pulak nak balik.

mula2 nak beli tiket, tak leh key in nama sbb panjang sangat.dah tangguh.

bila dah berjaya, tengok2 cc dah expired 2 bulan lepas (nampak sgt tak pernah guna cc).

duit dlm bank plk, tak cukup utk bayar tunai sume tiket. claim visa arryan aritu pun tak dapat2 lagi.

bila mak abah nak transfer duit, server down.

sian plk kat mak abah. beria plk dengar anak cucu nak balik raya tahun ni.siap pasang aircond siap2 kat bilik saya sebab takut arryan kepanasan (yup arryan is geordie boy- panas london pun tak tahan, apetah lg panas malaysia).

saya sentiasa anggap ada hikmah di sebalik semua ni.

hopefully urusan utk hari esok berjalan lancar.amin.

3 comments:

~Mami Little Hero~ said...

wahhhhh nakk balik??? Sungguh tidak aciiii! hahahha

g_mulan said...

jomla beli ticket..hehehehhe

naza wakiran said...

jadi balik ke?

Pages - Menu