anak

sepanjang bercintan cintun kan..tak pernah pun tanya kat darling saya "darling..awak nak anak berapa org ek?" tak pernah ok.

bila dah kawen.
tahun pertama pun tak pernah.
bila dah dapat balqish.
tak tertanya lagi.
bila tgh2 nak dapat arryan.
memang la langsung tak terpikir sbb rasa anak sorg je kan. so sad.
bila dah dapat arryan.
barula berteka teki.
"eh...kita nak anak bape org nie?"
"tiga cukup kot"

darling saya balas "tak cukup.lima baru cukup"

aiyookkk.
bila nak cukupkan lima tu.

tetiba rasa..dua cukup la kot.
by the time balqish masuk secondary school arryan br masuk primary school.
balqish graduate uni (insyaAllah)...arryan baru nak masuk uni.
ok la tu.
balqish kawen. arryan ada lagi.
arryan kawen? melopong laki bini.hahaha

korg percaya ngan teori pusat tak?
org tua2 ckp kalau pusat dalam kawen ngan org jauh.
kalau pusat tak dalam kawen ngan org dekat je.

hahaha.
pada saya teori tu betul!

kalau tengok pusat.pusat arryan dalam.mayb kawen ngan org jauh.
pusat balqish tak dalam.kawen ngan org pura kencana je kot.hahaha.

tp bila tgk org pregnant..rasa nak anak lagi. tp tknak la berjaga malam.hahaha.

banyaknya hahaha.

kesian betul org dari negara cina kan.boleh dapat anak sorg je.kalau yg 1st pompuan baru boleh dapat anak ke dua.
kat lab nie ada lebih kurang 10 org chinese.sume takde adik beradik.
diorg ckp kadang2 kalau dapat baby girl diorg bunuh ok.sbb nak baby boy.mcm zaman jahiliah je kan.nauzubillah..

yang penting..dah dapat anak.jaga amanah tu baik2.benci betul bila baca paper citer pasal org buang anak ni.geram!!
ok tu je bebelan pasal anak utk hari ni.
can cin cau!

2 comments:

RULZA said...

Assalamualaikum kak..

Ada kes di china gak tahun lepas..dapat kembar 12 tu kan...
11 lagi nak kena bunuh oleh pihak kerajaan...Sian..taktau pe cita...

lagi satu seorang wanita dah mengandung kali ke berapa ntah..kena paksa bersalin anak yang dah 6 7 bulan kot....

g_mulan said...

awak..nak citer pasal rakyat negara diorg ni dahsyat. sebab anak tunggal kot perangai camtu. selfish sket.kat lab nie ramai yg dh perasan perangai diorg lain sket sbb org putih ni biasanya honest sgt2. tp diorg ckp jugak.kalau anak sorg pun kat uk dah penuh chinese apetahlagi kalau anak lebih dr 1. diorg pun ckp even nampak budak eksiden ke ape..biar je.jgn campur urusan org lain.dahsyat kan?

Pages - Menu