channel 140


masa duk pura kencana dulu..ceh..kemain letak pura kencana padahal parit raja.
eh korg kenal tak parit raja?
hahaha.lawak je. kat batu pahat kan banyak parit.
mcm2 parit.
parit raja.
parit hj yusof
parit warijo..opsss sori org parit warijo.itu kat sri medan.
OMG.OMG.parit ape lagi?nape sume dah terdelete ke?
hah!parit sonto.
parit...alaaa..serius lupe.
masa nak beli rumah, walaupun harga rumah kat pura kencana tu gile babing mahal n ridiculous tetap jugak nak beli kat situ..sebab..

sebab alamat rumah takde parit2 ni.hahaha.ok tak lawak utk org yg rumah ada parit2 dlm alamat.
hah.baru teringat parit botak -rumah huda.
parit bilal -kampung abah.
parit sulong.

ok.turn semula. masa duk pura kencana mmg heaven.balik keje biasanya lepak2 atas sofa.baring2.borak2 pasal kehidupan n masa depan.usha2 weather forecast kat newcastle (masa tu kan ala2 nak ke luar negara).hahaha.
pastu bukak tv.layan drama.kekeke.
sgt merelease tension seharian.
sama je rutin kat sini.
balik dr school..mesti nak tgk rancangan kegemaran.
ape lagi bukak la channel 140. ada ninja warrior.
ni citer jepun tp translate bahasa sini.best.laayyyaaan!

tak tau la kat malaysia ada tayang ke tak rancangan ni.
meh i story ek.
nak jadi ninja warrior ni bukan senang yea.
kalau ikut yg saya tgk (tak tau la dah update ke belum) dah 14 tahun rancangan nie.
tp hanya ada 4 ninja warrior je.
yg bestnya..ninja warrior nie tak bergaduh sama sendiri.tp bertarung dengan masa dan diri sendiri.hebat kan?

nak jadi ninja warrior kena completekan 4 stages.
setiap batch ada 100 peserta. biasanya peserta yg ke 99 dan yg ke100 adalah all star.all star tu kengkadang ninja warrior takpun yg dah lepas banyak stage. ninja warrior ni boleh masuk banyak2 kali sebab setiap batch die punya obstacles tu lain2.makin lama makin susah yea.

stage 1 - die bagi masa kena completekan dalam masa yg ditetapkan. memang dahsyat2.yg kejamnya...jatuh air terus disqualified.

stage 2 - sekali lagi berperang dgn masa. lagi dahsyat.banyak guna kehebatan tangan dan angkat2 badan nie. kalau monkey bar pun tak lepas..takyah la nak berangan masuk.

stage 3 - ni xde masa.tp dahsyat. korg boleh angkat badan guna jari? uisshhh..ngilu tgk part nie.yg hebat2 je boleh lepas stage ni.

stage 4 - kena panjat tower dlm masa yg ditetapkan.masa awal2 dulu..separuh panjat tangga,separuh lagi panjat tali.tp yg baru2 nie tali je. gile lenguh.paling kesian bila dah nak sampai..masa dah abis.kesian betul.

ada sorg tu menjadi pooojaan hatiku. die ni dah dua kali jadi ninja warrior.hebat ok.muka humble je.kerja jadi shoes salesman je. suka die ni sbb tak over-confident.setiap kali turn die mesti muka cam nervous gile, takut2 tp tetap champion dihatiku.

memperkenalkan.... Yuuji Urushihara...

pic : google
comel kan? kan?

ok..yg nie pulak.barisan all stars. tp x sume dapat jadi ninja warrior.
badan tegap2 tp yuuji jugakla hero.hahaha.

pic: google
dari kiri Koji Hashimoto, my Yuuji Urushihara, Ryo Matachi n Hitoshi Kanno.

Hitoshi Kanno tu cute jugak tp asyik tak lepas2 je stage 3.mayb sbb badan die berat kot.

ada gak hero tua. fisherman ko. tp tak minat la. nak tempek muka die kat blog nie pun malas.hahaha.korg carikla sendiri.nama die Makoto Nagano. die nie 1st ninja warrior.pastu dah tua2 pun try gak nak jadi ninja warrior 2nd time tp asyik jatuh je.eh...takde la tua sangat pun.

ada lagi sorg nama die pakcik octopus.pun malas nak carik gambar die. die nie try banyak kali dah tapi 1 stage pun tak lepas2.hahaha.

ada sorg lagi ninja warrior poojaaan hatiku.sape? hahaha... shahrizal la sapa lagi.penyelamat dunia akhirat. luv u darling!!

3 comments:

eMayuKie said...

adalah kt malaysia..tgk jugak.. :)

g_mulan said...

eh yeke.best kan?Kan? Ohh..yuuji :))

Khairayu said...

haaaa..ha...
ape parit2 :P

Pages - Menu